روانشناسي

 
 
دلايل اصلي گريه نوزادان| ۹ روش خانگي براي آرام كردن نوزادان
|

گريه نوزادان مي تواند آرامش رواني تان را به هم بزند و منجر به واكنشي تند و انفجاري شود بنابراين بايد راه هاي مقابله و دلايل آن را بدانيد.

گريه نوزادان به عنوان اولين واكنشي كه از طريق آن به برقراري ارتباط مي پردازند شناخته مي شود در حقيقت زبان اوليه ي آن ها گريه ست.

درست در زماني كه كودك زبان باز نكرده و قادر به برقراري ارتباط نيست، مي تواند از طريق گريه هايي با اقسام مختلف، شما را متوجه نياز خود كند.

جالب است بدانيد كه شنيدن صداي نوزاد و يا كودك، تقريبا در تمامي افراد احساس نيرومندي از برانگيختگي و ناراحتي ايجاد مي كند كه نوعي پاسخ فطري است.

اين پاسخ به صورت ذاتي در نوع انسان برنامه ريزي شده تا بقاي نوزادان را تضمين كند.

علت بي قراري و گريه شديد نوزاد
علت بي قراري و گريه شديد نوزاد معمولا بخاطر نيازهاي جسمي و گرسنگي است. اما بچه ها ممكن است

در پاسخ به تغيير دما در هنگامي كه لخت هستند، شنيدن صداي ناگهاني و يا محرك هاي دردناك نيز گريه كنند.

نوزادان و بچه هاي بزرگتر معمولا با شنيدن صداي گريه نوزاد ديگري نيز شروع به گريه مي كنند.

اين پاسخ در حقيقت نشان دهنده ي توانايي فطري واكنش نشان دادن به رنج ديگران در انسان است.

۱. عادت نداشتن به چرخه خواب
خوابيدن در ساعات مشخصي از شب براي نوزاد يه كار غيرمعمول است و براي اين كه به اين چرخه عادت كند نياز به زمان دارد، نوزد در جريان تلاش براي عادت به چرخه خواب، با گريه به اين امر غيرمعمول واكنش نشان مي دهد. خوابيدن براي كودك كار مشكلي نيست، اما احتمالا خوابيدن در يك ساعت مشخص از شبانه روز براي كودك دشوار است و اين موضوع او را به گريه مي اندازد.

براي اين كه نوزاد، خواب راحتي داشته باشد، نياز است كه تمام اندام ها و سيستم بدن با سيستم خواب در هماهنگي باشند و تا زماني كه اين هماهنگي ايجاد نشود، نوزاد آرامش نداشته و گريه مي كند، اما به تدريج بدن نوزاد شروع به سازگاري با چرخه خواب و هماهنگ شدن مي كنند و معمولا اين اتفاق پس از گذشت سه ماه مي افتد.

. وجود ناراحتي جسمي در نوزاد

تنها راه ارتباطي نوزاد با والدين از طريق گريه كردن است، پس هر زمان كه نياز به انتقال چيزي باشد، گريه مي كنند. اكثر زمان ها كودك به دليل وجود چيزي آزاردهنده شروع به گريه و فرياد مي كند. اين شرايط ممكن است پيش از خواب نيز رخ دهد،

به عنوان مثال گرما يا سرما آزار دهنده در هنگام خواب، مي تواند باعث گريه نوزاد شود، عواملي ديگري مثل گرسنگي يا وجود هر نوع بيماري نيز مي تواند، او را بيدار نگه دارد و حتي گاهي نياز به بازي قبل از خوابيدن دارد، همه اين دلايل مي توانند منجر به گريه نوزاد قبل از خواب مي شوند.

۳. تلاش براي برقرار كردن رابطه با شما
يكي از دلايلي كه باعث مي شود كودك قبل از خوابيدن گريه كند، مي تواند نياز به توجه و تمايل كودك به برقراري رابطه با شما باشد. از آن جا كه كودك متوجه مي شود كه دز زمان خاصي كه همه مي خوابند، مادر خود را نمي بيند، شروع به گريه كردن مي كند.

در طول روز نوزاد با والدين خود در ارتباط ست، هم چنين تحركات و سر و صداهاي زيادي در اطرافش وجود دارد، پس سكوت شب و هنگام خواب مي تواند براي او، امري خسته كننده باشد ،به همين دليل با ساكت شدن محيط نوزاد شروع به گريه كردن مي كند.

گريه هاي غير طبيعي را بشناسيد!
گريه ي نوزاد مانند الگوهاي خواب او مي تواند نشانه اي از ناراحتي دستگاه عصبي مركزي باشد.

گريه نوزادان كه صدمه ي مغزي ديده اند و يا دچار آسيب هاي پيش ازتولد و تولد شده اند، اغلب تيز و گوش خراش است و از نظر مدت نيز كوتاه تر از گريه هاي بچه ي سالم است.

بچه هايي كه مشكل قولنج (دردهاي حاد شكمي) يا گريه ي مداوم دارند نيز گريه هايي با صداي ريز و نخراشيده دارند.

فوت و فن آرام كردن گريه نوزادان
ممكن است شما هميشه گريه هاي كودك و يا نوزادتان را درست تفسير نكنيد اما با افزايش تجربه، بهتر عمل خواهيد كرد.

در صورتي كه با رفع نيازهاي جسمي، تغذيه، عوض كردن پوشك و چك كردن معده درد و بيماري جسمي، نوزادتان باز هم دست از گريه بر نمي دارد، خوشبختانه روش هاي ديگري نيز وجود دارد كه مي تواند به آرام كردن او كمك كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-دلايل اصلي گريه نوزادان| ۹ روش خانگي براي آرام كردن نوزادان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/12/3 
زمان : ۱۶
آرام كردن نوزادان| ۸ راه كه گريه بي دليل بچه را قطع كنيم
|

. مكيدن براي آرام كردن نوزادان
مكيدن اغلب منجر به آرامش نوزادان شده و باعث مي شود نوزاد ارام شود، چه اينكه آنچه كه مي مكند يك انگشت، پستانك و يا شير مادر باشد. با اين حال زماني كه نوزاد به خوبي تغذيه شده و فقط به دنبال راحتي است، انگشتان و پستانك بهترين كارايي را خواهند داشت. يك نوزاد گرسنه از مكيدن هر چيزي كه گرسنگي را رفع نمي كند خسته خواهد شد. زماني كه يك كودك درد دارد و يا گرسنه است، شير دادن به او بهترين راهكار خواهد بود.

۲. تاب دادن
تاب دادن هاي سريع و ريتم دار و يا گرداندن نوزاد نا آرام را امتحان كنيد چرا كه اينها حركاتي را آنها در شكم مادر تجربه كرده اند را برايشان تداعي مي كند. سطح تحريك پذيري نوزاد، نيروي حركتي لازم را براي گرداندن تعيين مي كند. همان گونه كه گفته شد، به اندازه اي كودك را تكان ندهيد كه خطرناك باشد. همچنين مطمئن شويد كه سر نوزاد در يك وضعيت ثابت قرار گرفته باشد.

۳. ايجاد يك الگوي خواب
قرار دادن نوزاد نا آرام در يك روال، هم به نوزاد ارام و هم به مراقب و يا والدين كمك مي كند تا سلامتي خود را حفظ كنند. خواب يك نقش حياتي در رشد كودك و همچنين در خلق و خوي او ايفا مي كند. ايجاد يك روتين براي نوزاد نا آرام يك اقدام بلند مدت است و يكي از چالش برانگيز ترين كارهاي سخت در امر فرزند پروري است. با اين حال، كودكان زودتر از آن چه كه فكرش را مي كنيد، ياد مي گيرند. عادت ها اين اطمينان را به ما مي دهند كه نوزادان به حد كافي به خواب و به بازي مي پردازند و يك نوزاد شادتر كمتر به گريه مي پردازد.

۴. بررسي قولنج يا كولينگ
قولنج معمولا در سنين حدود ۲ تا ۶ هفتگي شروع مي شود، ۲۶ درصد از نوزادان را در دوره هاي مختلف درگير مي كند. يك گريه مداوم و غير قابل توضيح مي تواند ناشي از گاز معده، نارحتي باشد و يا اينكه نوزاد صرفا در تلاش است تا با محيط دنياي خارج از رحم انطباق پيدا كند. نوزاد نا آرام را به پشت بخوابانيد، هر دو پاي او را نگهداريد و بصورت دوچرخه اي خيلي آرام حركت دهيد.

مطالعات نشان مي دهد نوزاداني كه با شير مادر تغذيه مي شوند و داراي قولنج هستند، زماني كه مادر مصرف مواد لبني را قطع مي كند، به طرز قابل توجهي بهبود پيدا مي كنند. اين به ويژه در خانواده اي با سابقه ي عدم تحمل لاكتوز و آلرژي شايع است.

۵. آروغ زدن بعد از غذا خوردن
اگر اين روال ناديده گرفته شود، منجر به ناراحتي زياد در كودك مي شود. هنگامي كه نوزاد ارام به خوبي تغذيه شد، او را در حالت بالا به پايين نگه داريد و به آرامي پشت او را مالش دهيد. به آرامي اين حركت را تا زماني كه او آروغ بزند، تكرار كنيد. هر چند اين روش به رفلاكس كمك مي كند، موارد حاد تر ممكن است به نسخه ي پزشك نياز داشته باشند. آروغ زدن ناراحتي را تسهيل كرده و نوزاد را آرام مي كند.

۶. قنداق كردن براي آرام كردن نوزادان
يكي از موثر ترين روش ها براي آرام كردن كودك “نگه داشتن” او است. اين فرآيند چهار مرحله اي كه بوسيله ي دكتر رابرت هميلتون ايجاد شده است، تقليدي است از حالت كودك در رحم مادر. كودك را برداشته و دستان او را مقابل قفسه ي سينه اش با يك دست جهت محافظت از چانه و قفسه ي سينه قفل كنيد.

پايين تنه ي نوزاد آرام را با دست ديگر گرفته و به آرامي او را در يك حالتي با زاويه ي ۴۵ درجه قرار دهيد. با تكان هاي آرام به پشت او بزنيد و يا به آرامي او را به بالا و پايين حركت دهيد تا آرام كردن نوزادان براي شما راحت تر شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آرام كردن نوزادان| ۸ راه كه گريه بي دليل بچه را قطع كنيم



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/8/20 
زمان : ۰۷
[ ]